Politika zaštite podataka Wietersdorfer grupe

1 Izjava o obvezi izvješćivanja

DZaštita vaših osobnih podataka iznimno nam je važna. Vaše podatke obrađujemo isključivo u skladu sa zakonom (Opća uredba o zaštiti podataka – Uredba (EU) 2016/679 ), Zakon o izmjeni zakona o zaštiti podataka 2018, Zakon o telekomunikacijama 2003). Ovom Politikom zaštite podataka informiramo vas o najvažnijim aspektima obrade podataka u okviru naše web stranice.

2 Vaši podaci

2.1 Prihvaćanje i obrada vaših osobnih podataka
Obrada osobnih podataka koje dragovoljno stavljate na raspolaganje naših službama i portalima potrebna je kako bismo mogli obraditi vaše upite, naloge, natječaje itd., kako bismo sastavljali i sklapali ugovore te za slanje biltena.

2.2 Prijenos podataka
Vaše podatke prenosimo unutar Wietersdorfer grupe samo onda kad isto služi ispunjavanju vašeg upita ili ako je to u vašem interesu. Mi čuvamo povjerljivost vaših podataka i iste nećemo niti prodavati, iznajmljivati niti stavljati na raspolaganje trećim osobama.

Prijenos podataka državnim ustanovama i organima vrši se samo u okviru obveznog nacionalnog zakonodavstva.

3 Kolačići (cookies)

Naše web stranice primjenjuju web kolačiće. Pritom se radi o malim tekstualnim datotekama koje se pomoću preglednika spremaju na vašem korisničkom uređaju. Isti vam neće napraviti nikakvu štetu.

Kolačiće koristimo kako bi naše ponude bile razumljivije. Neki kolačići ostaju memorirani na vašem korisničkom uređaju, dok ih ne izbrišete. Oni nam omogućuju da kod sljedeće posjete prepoznamo vaš preglednik.

Ne želite li spremanje kolačića, možete podesiti vaš preglednik tako da vas informira o postavljanju kolačića i da to dopuštate samo u pojedinom slučaju. Kod deaktivacije kolačića može se ograničiti funkcionalnost naše web stranice.

4 Web analitika

4.1 Google Analytics
Na nekim našim web stranicama koristimo Google Analytics, analitički alat Google Inc. („Google”). Google Analytics koristi tzv. „kolačiće ”, tekstualne datoteke koje se memoriraju na vašem računalu i koje omogućavaju analizu korištenja web stranice s vaše strane. Informacije koje proizvode kolačići o vašem korištenju ove web stranice (uključujući vašu IP-adresu), prenose se na jedan Google server u SAD-u i tamo se memoriraju. Google će koristiti ove informacije kako bi analizirao vaše korištenje web stranice, kako bi sastavio izvješća o aktivnostima na web stranici za upravitelja web stranice i kako bi pružio daljnje usluge vezane
za korištenje web stranice i korištenje Interneta. Google će isto tako prenositi ove informacije trećoj osobi ukoliko je to zakonski propisano ili ukoliko treća osoba prerađuje ove podatke po nalogu Googlea. Google neće ni u kom slučaju spajati Vašu IP adresu s drugim podacima kojima raspolaže Google.

Odgovarajućim podešavanjem vašeg preglednika možete spriječiti instaliranje kolačića; ipak upozoravamo na to da u tom slučaju nećete moći koristiti sve funkcije ove web stranice u punom opsegu. Korištenjem ove web stranice izjavljujete da se slažete s obradom podataka koje Google prikupi o vama na prethodno opisani način i u prethodno navedenu svrhu. Korištenje Google Analyticsa služi isključivo svrsi vlastite optimizacije i oblikovanju naših web stranice. Više informacija o tehnologiji koju koristi Google naći ćete na www.google.com/analytics .

5 Bilten (newsletter)

Imate mogućnost pretplatiti se na naš bilten preko naše web stranice. Za to nam je potrebno ime i prezime, adresa e-pošte i vaša izjava da ste suglasni s primanjem biltena.

Pretplatu na bilten možete stornirati u svako doba. Pošaljite zahtjev za odjavu na sljedeću adresu: office@wietersdorfer.com. Mi ćemo nakon toga bez odgađanja izbrisati vaše podatke koji se odnose na slanje biltena.

6 Vaša prava

U načelu imate pravo na informaciju, ispravljanje, brisanje, ograničavanje, prenošenje podataka, opoziv i prigovor. Vjerujete li da obrada vaših podataka povređuje pravo na zaštitu podataka ili da su vaša prava na zaštitu podataka na bilo koji način povrijeđena, možete uložiti prigovor nadzornom tijelu. U Austriji je to tijelo nadležno za zaštitu podataka.

Imate pravo zatražiti od Wietersdorfer grupe informacije o osobnim podacima koje imamo u evidenciji. Osim toga imate pravo zahtijevati da se podaci isprave, izbrišu, da se ograniči obrada ili da se isti ne obrađuju te da se vama ili trećoj osobi koju navedete dostave memorirani podaci u strukturiranom obliku.

Ne može li se obraditi vaš zahtjev ili isti ne bude obrađen u roku od mjesec dana od prispijeća zahtjeva, imate pravo uložiti žalbu nadzorom tijelu. Nadležno nadzorno tijelo je austrijsko tijelo za zaštitu podataka u Beču.

7 Naši kontaktni podaci:

IVaše upite možete poslati poštom ili e-poštom na slijedeće adrese:

WIG- Wietersdorfer Holding GmbH
Datenschutz- Koordinator [Koordinator zaštite podataka]

Ferdinand-Jergitsch-Straße 15
9020 Klagenfurt, Österreich

E-mail: privacy@wietersdorfer.com

Molimo, navedite nam vaše kontaktne podatke, naziv web stranice ili dotične službe kao i detaljan opis vašeg upita ili zahtjeva vezano uz zaštitu podataka.

Molimo za razumijevanje što radi vaše zaštite, informacije na upite ili zahtjeve od strane neovlaštene treće osobe dajemo isključivo pisanim putem na poštansku adresu koju ste naveli na dotičnim portalima.

Kod tvrtki Wietersdorfer grupe ne postoji nikakav interni službenik za zaštitu podataka, budući da isti po zakonu nije nužan.

Ipak, kod Wietersdorfer grupe u središnjici postoji odgovorna osoba za zaštitu podataka koja će vam pomoći vezano uz pitanja zaštite podataka.

8 Izmjene Politike zaštite podataka

Ova Politika o zaštiti podataka s vremena na vrijeme može biti izmijenjena. Savjetujemo redovito provjeravanje Politike zaštite podataka.