INTERCAL: Održivost koja se živi

Dobro pazimo i vodimo brigu o okoliša prilikom prerade i prodaje naših proizvoda. Kontinuirana ulaganja u proizvodne procese osigurava daljnje poboljšanje u smislu okolišnih, društvenih i ekonomskih čimbenika.

Ekološki prihvatljiva potreba prirodnih resursa

Naša neprekidna potraga za kvalitetom i inovacijama je ključna osnova za uspjeh naše tvrtke. U svim svojim aktivnostima uzimamo u obzir utjecaj na okoliš, čuvamo resurse i posvećeni smo smanjenju emisija. To se odnosi ne samo na naše vlastite proizvodne procese, već i na one naših kupaca.
Koristimo nove tehnologije za razvoj ekološki prihvatljivih proizvoda s ciljem povećanja prednosti za naše kupce.
Zalažemo se za učinkovito korištenje svih izvora. Naša je tvrtka certificirana u skladu sa standardima kvalitete i zaštite okoliša te je potpuno posvećena upravljanju koje je orijentirano ka budućnosti.

Susret s izazovima zaštite klime

Industrija vapna je naravno posebno pogođena trenutnom raspravom o zaštiti klime i pripadajućim planiranim ograničenjima na emisiju CO2. Više od dvije trećine naših emisija CO2 nastaju kao rezultat proizvodnih procesa i osnovnih kemijskih zakona; jedva je trećina uzrokovana proizvodnim postupkom visoke temperature. Kao tvrtka s regionalnom odgovornošću, kontinuirano ulažemo u nove tehnologije dizajnirane za zaštitu okoliša i očuvanje resursa. Mi smo i proaktivni i inovativni u svojim nastojanjima da zaustavimo klimatske promjene.
Ostajemo u stalnom kontaktu sa više neovisnih ispitnih i nadzornih organizacija: DNV GL – Business Assurance, Institut IGH d.d., Sveučilište u Zagrebu – Agronomski fakultet.

Naši su zaposlenici ključ našeg uspjeha

Naši zaposlenici aktivno su uključeni u tvrtku svojim znanjem, stručnošću i osobnom predanošću. Dobivaju potporu i ohrabrenje te doprinose svojim vještinama i kvalifikacijama, radeći zajedno na razvoju poslovnog segmenta Vapno i naših visokokvalitetnih proizvoda. Osiguravanje njihovog zdravlja i sigurnosti je uvijek ključan čimbenik u našem radu, bilo u našim tvornicama ili tijekom transporta ili prerade naših proizvoda.

• Koristimo postupke i metode isprobanih i ispitanih standardiziranih sustava upravljanja kvalitetom i okolišem za praćenje i dokumentiranje definiranih ciljeva.
• Poduzimamo sve potrebne mjere opreza kako bi osigurali da naši ugovoreni partneri (podugovarači, dobavljači) koji rade u našim prostorijama, djeluju u skladu s našom politikom okoliša.
• Ove se smjernice pregledavaju i prilagođavaju na godišnjoj osnovi, u sklopu naših audita zaštite okoliša i preispitivanja Uprave vezanog za okoliš.